Naprapat Stockholm - Napractiva Rehab Stockholm -Bästa naprapat i Stockholm

Idrottsmassage Stockholm

För effektiv träning, snabb återhämtning & bästa prestation.

Idrottsmassage Stockholm

Massage, Tjänster
Google Recensioner
4.9
183 recensioner
×
js_loader

Träna mycket mer effektivt, återhämta dig snabbare & prestera bättre – med vår djupgående idrottsmassage i Stockholm med omnejd! Regelbunden träning gör oss mer stresståliga, kreativa och intelligenta. Att kombinera detta med Napractiva Rehabs unika idrottsmassage i Stockholm kan ha många hälsosamma fördelar. För de som är fysiskt aktiva leder vår idrottsmassage till en ökad blod- och lymfcirkulation vilket hjälper musklerna att återhämta sig snabbare. Det avgörande för en bra prestation är inte hur ofta eller hur mycket du tränar. Det som avgör är hur väl du återhämtar dig efter din träning.

Du kan enkelt boka bästa idrottsmassage i Stockholm med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Stockholm och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Stockholm med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Idrottsmassage på din ort

Napractiva Rehab erbjuder djupgående, läkande idrottsmassage i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa idrottsmassage i Stockholm

Boka bästa idrottsmassage i Sollentuna

Boka bästa idrottsmassage i Täby

Boka bästa idrottsmassage i Danderyd

Boka bästa idrottsmassage i Solna

Boka bästa idrottsmassage i Sundbyberg

Boka bästa idrottsmassage i Upplands Väsby

Idrottsmassage Stockholm: För dig som tränar

Vår idrottsmassage i Stockholm är en manuell behandlingsteknik som används för att lindra smärta och öka rörligheten för idrottare och andra personer som är aktiva. Massagen fokuserar på att mjuka upp spända muskler och förbättra cirkulationen, vilket kan hjälpa till att förhindra skador och öka prestationen. Hos oss på Napractiva Rehab Stockholm finns många kunniga massörer som kan hjälpa dig med idrottsmassage. Härnedan fokuserar vi lite mer på fördelarna med idrottsmassage och vad idrottsmassagen kan hjälpa dig med.

En av fördelarna med idrottsmassage är dess förmåga att förbättra rörligheten och minska stelhet. Idrottsutövare som tränar hårt kan dra nytta av massage för att minska risken för skador och öka sin prestation. Massagen kan också hjälpa till att öka flexibiliteten och minska risken för stelhet och andra problem som kan hindra idrottare från att nå sina mål.

En annan fördel med idrottsmassage är dess förmåga att lindra smärta och hjälpa till att återhämta sig från skador. Idrottare som har drabbats av skador eller har ont kan dra nytta av massage för att lindra smärta snabbt, samt återhämta sig mycket effektivare. Massagen kan också hjälpa till att öka blodcirkulationen, vilket kan minska inflammation och öka läkningen av skador.

Idrottsmassage kan också hjälpa till att förbättra idrottarens mentala hälsa. Idrottare kan dra nytta av massage för att minska stress och öka sin avslappning. Massagen hjälper idrottare att fokusera bättre och öka sin mentala styrka, vilket kan hjälpa dem att prestera bättre på tävlingar.

En ytterligare fördel med idrottsmassage är att det kan hjälpa till att förbättra kroppens hållning. Idrottsutövare som tränar hårt kan dra nytta av massage för att korrigera sin kroppshållning och ännu mera minska risken för skador. Massagen kan också hjälpa till att öka idrottarens självmedvetenhet och medvetenhet om sin kropp.

Om du söker idrottsmassage i Stockholm finns det många alternativ att välja mellan. Hos oss på Napractiva Rehab finns proffsiga massageterapeuter och andra specialister som kan hjälpa dig med idrottsmassage och andra behandlingar. Oavsett vilken typ av massage du väljer, är det viktigt att hitta en massör som är kunnig och erfaren för att få den bästa behandlingen.

När du bokar en idrottsmassage i Stockholm är det viktigt att tänka på vad du vill uppnå med behandlingen. Vill du lindra smärta, förbättra rörlighet eller öka din prestation? Genom att kommunicera med massören om dina behov och önskemål kan du få en mer skräddarsydd behandling som ger de resultat du söker.

Det är också viktigt att tänka på att idrottsmassage inte bara är för idrottare. Alla som är aktiva eller har problem med muskelspänningar och smärta kan dra nytta av idrottsmassage. Även om massagen är mer inriktad på att behandla muskelproblem och skador, kan den också ha fördelar för personer som inte är idrottare.

Så hur kan du boka den bästa idrottsmassagen i Stockholm? Det är bara att klicka på knappen: ”Boka tid” till höger!

När du väl har hittat en massör som passar dina behov är det viktigt att boka in regelbundna behandlingar för att uppnå de bästa resultaten. En massage en gång i veckan eller varannan vecka kan hjälpa dig att bibehålla god hälsa och förbättra din prestation.

Sammanfattningsvis är idrottsmassage en manuell behandlingsteknik som kan ha många fördelar för vår hälsa och prestation. Genom att minska smärta, förbättra rörlighet, öka avslappning och förbättra kroppshållning kan idrottsmassage hjälpa oss att uppnå mycket god fysisk och mental hälsa. Om du letar efter idrottsmassage i Stockholm finns det hos oss på Napractiva Rehab kunniga massörer och massageterapeuter som kan hjälpa dig att må bättre!

Idrottsmassage Stockholm: Mer om idrottsmassage

Idrottsmassage är en terapeutisk teknik som används i stor utsträckning över hela världen för behandling och förebyggande av patologier framförallt inom idrotten. Det finns avlägsna historiska data – från före 2000 f.Kr. och genom antikens Grekland – där vissa massagetekniker användes redan under tävlingsförberedelserna för de första olympiska spelen. Även gladiatorerna på romartiden fick idrottsmassage i förebyggande syfte eller som belöning efter sina bataljer.

Idrottsmassage används idag i stor utsträckning för att behandla och förbereda träningsintresserade personer, med mål att förbättra idrottsprestationen, samt förebygga eller påskynda återhämtningen efter skador. För att bli idrottsmässor krävs en hög grad av specialisering och många års erfarenhet, särskilt när det gäller elit- eller mycket konkurrenskraftiga idrottare. Hos Napractiva Rehab är det inte nödvändigtvis endast högpresterande idrottare som får en idrottsmassage. Idrottsmassage är på vår klinik ett viktigt sätt att upprätthålla träningsformen och ges också alltid i förebyggande syfte.

Idrottsmassage Stockholm: Idrottsmassagens fysiologiska effekter

• Före ett krävande och tungt träningspass: Förbättrar elasticitet och muskelprestanda, samt ökar blodflödet till musklerna.
• Efter tävlingen: Slappnar av musklerna, minskar muskelspasmer, samt påskyndar transporten av mjölksyra & metaboliska rester.
• I förebyggande syfte: Förebyggande idrottsmassage utförs ungefär en gång i veckan och dess mål är då att förebygga skador, förbereda musklerna för fysisk träning, lokalisera eventuella djupa spänningar i muskelfibrerna, samt bibehålla muskelelasticitet.

Idrottsmassage Stockholm: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt din egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsan. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan man ger sig i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. Rehabsprocessen av en skada är ofta traumatisk för den skadade. Framför allt på grund av smärtan som skadan medför och också på grund av den psykologiska börda som inaktivitet och osäkerhet innebär. Därför är det viktigt att det finns en sammanhängande och personlig rehabiliteringsplan, tillsammans med hjälp från en kompetent fysioterapeut. Det är också viktigt att den skadade är medveten om den höga risken som finns för ett återfall, om man inte strikt följer de terapeutiska instruktionerna. Dessutom är en positiv inställning till återhämtningsprocessen avgörande för att inte hamna i frustration och isolering.

För dig som tränar, tävlar eller om du funderar på att utöva någon form av idrott så är det mycket viktigt att du tänker på dessa rekommendationer:

• Innan du satsar på elit- eller tungtbelastande träning är det lämpligt att genomgå en medicinsk undersökning.
• Träningsprogrammet måste utgå från en nivå som är lämplig för dig, dina färdigheter och ditt fysiska tillstånd.
• Överträning ska undvikas, så följ ditt träningsschema och ändra om det behövs.
• Innan varje pass måste en tillräcklig uppvärmning utföras i enlighet med den aktivitet som vi ska utveckla.
• Det är viktigt att stretcha före och efter varje träningspass. Framför allt de muskelgrupper där du har obehag eller som har skadats. Det hjälper till att undvika rupturer och andra skador.
• Det är också nödvändigt att vila tillräckligt, så att du uppnår en harmonisk muskelbalans.

Idrottsmassage Stockholm: Funktionell rehabilitering

Funktionell rehabilitering är processen som innehåller behandlingar, övningar och pedagogiska samtal för att kunna återställa, underhålla eller förbättra dem fysiska och mentala funktioner hos en patient som varit skadad.

Funktionell rehabilitering är en kombination av olika tekniker:

  • Manuell terapi
  • Elektroterapi eller termoterapi
  • Motion och träning
  • Motiverande samtal

Funktionell rehabilitering – de vanligaste orsakerna:

  • Ryggrad och / eller extremitetsproblem (fötter, knän, axlar och händer)
  • Skador som uppstår under tävlingar eller träningspass, men också från tungt fysiskt arbete eller från degenerativa sjukdomar i ben, muskler, leder, senor, etc
  • Problem efter ortopediska operationer
  • Olika typer av kroniska sjukdomar: neurologiska, reumatologiska, metaboliska, respiratoriska & hjärtsjukdomar.

Napractiva Rehab

Taggar

Idrottsmassage Stockholm

Boka tid