Naprapat Stockholm - Napractiva Rehab Stockholm -Bästa naprapat i Stockholm

Naprapatbehandling Stockholm

Gå inte runt med ont! God hälsa lönar sig.

Naprapatbehandling Stockholm

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
183 recensioner
×
js_loader

Hjärtligt välkommen till oss på Napractiva Rehab Stockholm och bästa naprapatbehandling i Stockholm med omkringliggande trakter! God hälsa är viktigt – egentligen viktigast. Oavsett om du lider av långvarig smärta, har fått ett ryggskott eller dras med migrän, kan vår naprapatbehandling hjälpa dig. Hos oss på å Napractiva Rehab träffar du erfarna och kunniga naprapater i Stockholm med omnejd. Vi erbjuder unikt effektiva naprapatbehandlingar som lindrar smärta och kan även användas i förebyggande åtgärder. Naprapatbehandlingen kompletteras ofta med råd om ergonomi och egenträning.

Det är enkelt att boka en av våra naprapater i Stockholm med omnejd genom att trycka på knappen ”Boka tid” nedan eller till höger. Våra kunniga och proffsiga naprapater erbjuder holistiska, trygga och kompletta naprapatbehandlingar i Stockholm med omnejd, inklusive även massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT och friskvård för företag i hela Stockholm med omnejd, inklusive men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg och Upplands Väsby. Välkommen!

BOKA TID
Naprapatbehandling på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, topprecenserade naprapatbehandling i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa naprapatbehandling i Stockholm

Boka bästa naprapatbehandling i Sollentuna

Boka bästa naprapatbehandling i Täby

Boka bästa naprapatbehandling i Danderyd

Boka bästa naprapatbehandling i Solna

Boka bästa naprapatbehandling i Sundbyberg

Boka bästa naprapatbehandling i Upplands Väsby

Naprapatbehandling Stockholm: Boka en tid - det är aldrig för sent att komma till oss!

Vår naprapatbehandling i Stockholm kan hjälpa dig med besvär som ryggskott, nackspärr, migrän, spänningshuvudvärk, idrottsskador, ischias, muskelspänningar, musarm, tennisarmbåge, löparknä, hälsporre med mycket mera. Boka en tid hos oss för att få hjälp och slippa smärta idag!

Naprapati är en manuell behandlingsteknik som används för att lindra smärta och återställa rörlighet i kroppen. En naprapat är en legitimerad vårdgivare som är specialiserad på behandling av muskel- och ledproblem. Naprapati är en välkänd och respekterad behandlingsform i Sverige, och hos oss på Napractiva Rehab Stockholm finns flera erfarna naprapater som kan hjälpa dig må bättre!

En av fördelarna med naprapatbehandling är att det är en helt naturlig behandling som inte kräver mediciner eller kirurgiska ingrepp. Genom att arbeta med musklerna och lederna kan en naprapat hjälpa dig att återställa rörlighet och lindra smärta. Naprapati fokuserar på att hitta rotorsaken till problemet och behandla det, snarare än att bara behandla symtomen.

En annan fördel med naprapatbehandling är att det kan hjälpa till att förhindra skador och smärta i framtiden. Genom att förbättra rörligheten och kroppshållningen kan en naprapat hjälpa dig att undvika skador och smärta som kan uppstå genom dålig kroppshållning och rörelsemönster. Att ha en bra kroppskontroll är särskilt viktigt för idrottare och personer som är fysiskt aktiva.

Naprapatbehandling kan hjälpa till att lindra många olika typer av smärtor och problem. Till exempel kan en naprapat hjälpa till med ryggsmärta, nacksmärta, huvudvärk, ischias, muskel- och ledproblem, skador från olyckor eller idrott och mycket mer. Genom att använda olika tekniker som massage, stretchning, manipulation och träning kan en naprapat hjälpa dig återfå rörlighet och lindra smärta.

Naprapater tar hänsyn till varje persons individuella situation och behov när de arbetar med sina patienter. Varje patient får en skräddarsydd behandlingsplan baserad på deras unika problem och mål. Naprapater fokuserar på att hitta och behandla rotorsaken till problemet, snarare än att bara behandla symptomen. Detta betyder att naprapati är en långsiktig lösning på problem, snarare än en kortvarig lindring av smärta.

När du har hittat en naprapat som passar dina behov är det viktigt att boka regelbundna behandlingar för att uppnå de bästa resultaten. Våra naprapater i Stockholm med omnejd rekommenderar att du bokar in en behandling en gång i veckan eller varannan vecka, men mycket kan åstadkommas även om du inte gör det.

Sammanfattningsvis är naprapatbehandling en naturlig behandling som kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra rörlighet och förebyga skador. Genom att behandla rotorsaken till problemet kan en naprapat hjälpa dig att uppnå långsiktiga resultat och förhindra återkommande problem. En naprapat kan hjälpa till med många olika typer av problem, från ryggsmärta till idrottsskador, och kan skräddarsy behandlingsplaner efter varje persons individuella behov.

En annan fördel med naprapatbehandling är att det är en helt naturlig och icke-invasiv behandling. Det krävs inga mediciner eller kirurgiska ingrepp, vilket gör det till en säker och skonsam behandlingsform. Det finns ingen risk för biverkningar eller komplikationer som kan uppstå med medicinering eller kirurgi.

Naprapatbehandlingen kan också hjälpa till att förbättra din prestation i idrott eller fysisk aktivitet. Genom att arbeta med musklerna och lederna kan en naprapat hjälpa dig att förbättra din rörlighet och kroppshållning, vilket kan förbättra din prestation och minska risken för skador. Det är därför inte ovanligt att idrottare och andra fysiskt aktiva personer söker naprapatbehandling för att förbättra sin prestation och minska risken för skador.

En naprapatbehandling kan också ha en positiv effekt på ditt mentala välbefinnande. Genom att lindra smärta och öka rörligheten kan en naprapat hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och bekväm i din kropp. Detta kan bidra till att minska stress och ångest och förbättra ditt mentala välbefinnande.

För att dra nytta av alla fördelar med naprapatbehandling är det viktigt att välja en erfaren och kunnig naprapat. En kvalificerad naprapat kan skapa en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina individuella behov och mål. Naprapater kan arbeta i en mängd olika inställningar, från privata kliniker (som vår Napractiva Rehab klinik) till idrottslag och sjukhus.

Se till att du väljer en naprapat som är legitimerad och / eller har erfarenhet av att behandla dina specifika problem. Innan du bokar en behandling, se till att du har en tydlig uppfattning om vad du kan förvänta dig från behandlingen och hur många sessioner som rekommenderas för att uppnå dina mål.

Naprapatbehandlingen är alltså en naturlig, icke-invasiv och helt skräddarsydd behandlingsform som kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra rörlighet och förebygga skador. Genom att arbeta med en erfaren och kunnig naprapat kan du dra nytta av alla fördelar som naprapatbehandling har att erbjuda och uppnå långsiktiga resultat. Naprapatbehandling kan vara till hjälp för många olika typer av problem, från ryggsmärta till idrottsskador, och kan skräddarsys efter just dina individuella behov.

När du söker naprapatbehandling i Stockholm hittar du hos oss på Napractiva Rehab absolut bästa sådana. Igen, det är viktigt att välja en legitimerad och tillräckligt erfaren naprapat för att uppnå de bästa resultaten. Våra naprapater rekommenderas av många – se gärna våra Google Recensioner!

Innan du bokar en behandling med en naprapat är det alltså bra om du har en tydlig uppfattning om vad du kan förvänta dig från behandlingen och hur många sessioner som rekommenderas för att uppnå dina mål. En kvalificerad naprapat kan ge dig alla råd och vägledning om hur du kan ta hand om din kropp på bästa sätt, inklusive träning, kost och livsstilsförändringar.

För att dra nytta av alla fördelar med naprapatbehandling är det viktigt att ha realistiska förväntningar och vara beredd på att arbeta tillsammans med din naprapat för att uppnå dina mål. Naprapatbehandling är en process som kräver tålamod och engagemang, men kan leda till betydande förbättringar i din hälsa och livskvalitet.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att naprapatbehandlingen inte är en mirakelkur för alla typer av problem, och vissa problem kan kräva andra typer av behandlingar. Men för många personer kan naprapatbehandling vara en effektiv och säker behandlingsform som kan lindra smärta, förbättra rörlighet och förebygga skador. Genom att välja en kvalificerad och erfaren naprapat och ha realistiska förväntningar kan du dra nytta av alla fördelar med naprapatbehandling och uppnå mycket goda, långsiktiga resultat.

Naprapatbehandling Stockholm: Mer om vår naprapatbehandling

Ryggraden är central för rörelseapparaten och nervsystemet som sträcker sig från den. Over tid kan de olika delarna i ryggraden förlora sin plasticitet och flexibilitet, vilket kan leda till störningar i nervsystemet. I sådana fall är det bäst att besöka en duktig naprapat.

Naprapatbehandlingen är vanligtvis säker och orsakar sällan biverkningar. Vissa patienter kan uppleva mild huvudvärk, trötthet eller smärta i behandlade områden under de första 24 timmarna. Allvarliga komplikationer är mycket sällsynta, speciellt när behandlingen utförs av en erfaren och legitimerad naprapat.

Hos Napractiva Rehab är behandlingen av ländryggssmärta och nackbesvär den mest efterfrågade. Orsaken till besvären är ofta okänd, men smärta och besvär kan uttrycka sig på olika sätt. Ländryggssmärta och nackbesvär är vanligt förekommande, men går ofta över av sig själv inom en vecka. För att undvika återkommande besvär är det viktigt att behandla och rehabilitera hos en legitimerad naprapat. Hos Napractiva Rehab hittar du de bästa legitimerade naprapaterna i Stockholm och omgivningar, med målsättningen att hjälpa patienterna återgå till sin normala aktivitetsnivå så fort som möjligt.

Naprapatbehandling Stockholm: Medicinska kontraindikationer för naprapatbehandling

Det är mycket viktigt att rådgöra med din läkare innan du kommer till oss om du ingår i någon av dessa riskgrupper:

  • Personer med generellt högblodtryck, proppbenägenhet eller som medicineras med blodförtunnande.
  • Personer med svår osteoporos eller som har genomgått en cancerbehandling, eftersom det kan finnas risk för fraktur.
  • Personer som upplever smärtsamma domningar, stickningar eller förlust av styrka i arm eller ben.
Naprapatbehandling Stockholm: Bästa hjälp för rygg- och nackbesvär

I det kliniska arbetet vi gör när patienterna besöker oss ingår att med hjälp av en pedagogisk förklaring få patienten att ta ansvar för rehabilitering och själv ta hand om kroppen med hjälp av specifik träning som ges av naprapaten. Fokus skall ligga på att träna specifikt och funktionellt för att uppnå god kroppskontroll och balans.

Vår erfarna naprapater i Stockholm med omnejd vet att behandlingarna som massage och / eller manuell ledbehandling kan ge snabb, temporär smärtlindring (som kan hålla i månader), men att besvären ofta återkommer om funktionaliteten och ledrörligheten inte tränas. Det är därför viktigt för oss att den som kommer till kliniken med återkommande eller långvariga besvär lär sig att till stor del själv regellbundet ta hand om sin kropp med hjälp av specifik träning vi hjälper till med. Det är en återkommande bild hos oss att patienten berättar att det kan upplevas som mycket påfrestande att vakna varje morgon och känna sig stel i kroppen eller att ha ont i hela ryggen, även efter att ha sovit hela natten. Man har ”ont i ryggen”, utan att man funnit någon speciell orsak till ryggsmärtan. Dessutom hittas ingenting till och med via bilddiagnostik som röntgen eller undersökning med magnetkamera (MRT).

Orsaken till smärtan kan vara många och därför är det viktigt att inte låta det bli sämre. En noggrann undersökning hos en läkare eller ortoped är viktigt för att säkerställa att det inte finns patologiska grunder till smärtan, som i sådana fall behöver behandlas med läkemedel eller kirurgiskt ingrepp.  Smärtan kan vara också läges- eller belastningsrelaterad. Att stå länge, att resa sig mycket från sittande till stående eller att sitta länge kan vara problematiskt.  Ibland kan man också uppleva huggsmärtor i ryggen vid snabbare rörelser. Läget kan bli så jobbigt att det kan sätta sig i huvudet på en och även underminera viljan att förändra situationen. Allt detta tar vår kompletta naprapatbehandling i Solentuna med omkringliggande orter itu med!

Naprapatbehandling Stockholm: Bättre rygg- och ledstabilitet

Stabiliteten är förmågan att begränsa rörelse i en led så att skador eller smärta inte uppstår. En annan definition är att med muskelkraft hålla leden stabilt under de krav en rörelse eller belastning ställer. När kroppen är stabil sker korrekt automatisk aktivering av alla senreflexer kroppen har. Senreflexerna ger information om kroppsställning och kroppsrörelser, nödvändig för att kunna utföra välorganiserade och smidiga rörelser. Detta kallas proprioception och finns i kroppen som muskel- och skelettsinne.

När vi rör på oss finns sträckkänsliga nervfibrer i senorna, som aktiveras under muskelkontraktionen och hämmar muskeln till den berörda senan, så att vi skall kunna hålla balansen. Dessutom hjälper informationen från senorna att beräkna vinkel och rörelse i leden. Men om den här viktiga funktionen är försenad eller skadad, då blir kroppen instabil. Det kan ske i ett ryggsegment eller i en led, där det finns för mycket eller för lite rörlighet.

Det maximala rörelseutslaget i leden kan vara både för stort eller för litet och risker finns för en överdriven ledrörelse, utanför de fysiologiska gränserna. Vår specifika stabiliseringsträning utvecklar din kropps förmåga att kontrollera rörelser som sker mellan lederna i kroppen (ledstabilitet) och kapacitet att kunna kontrollera hela ryggen / bålen vid de belastningar och krafter som planerade eller oplanerade rörelser med armar och ben utgör. Vår naprapatbehandling i Stockholm hjälper bl a muskelkedjorna samverka mycket bättre under belastning & rörelse, samtidigt som vår erfarna, kompletenta naprapat på bästa sätt behandlar både lokalt och globalt stabiliserande muskler.

Napractiva Rehab

Taggar

Naprapat Stockholm, Naprapatbehandling Stockholm

Boka tid