Naprapat Stockholm - Napractiva Rehab Stockholm -Bästa naprapat i Stockholm

Terapeutisk stretching Stockholm

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri.

Terapeutisk stretching Stockholm

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
183 recensioner
×
js_loader

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri – med Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Stockholm med omnejd! En normal ledrörlighet är avgörande för att vara smärtfri, men framför allt efter en skada eller längre tids inaktivitet, då den normala ledrörligheten minskar. Vår terapeutiska stretching i Stockholm med omnejd är en behandling som innebär att du som är stel pga. dina korta muskler och har en begränsad ledrörlighet får hjälp av Napractiva Rehabs naprapat i Stockholm – bästa naprapat i Stockholm

Du kan enkelt boka bästa terapeutiska stretching i Stockholm med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Stockholm och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Stockholm med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Terapeutisk stretching på din ort

Napractiva Rehab erbjuder effektiv, terapeutisk stretching i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka effektiv terapeutisk stretching i Stockholm

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sollentuna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Täby

Boka effektiv terapeutisk stretching i Danderyd

Boka effektiv terapeutisk stretching i Solna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sundbyberg

Boka effektiv terapeutisk stretching i Upplands Väsby

Terapeutisk stretching Stockholm: Syfte

Syftet med vår terapeutiska stretching i Stockholm med omnejd är smärtlindring, att mjuka upp spända muskler för ökad ledrörlighet, samt för att öka balansen mellan olika muskelgrupper och rörelsekedjor. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Stockholm är en kombination av vår sköna massage & vår djupgående idrotsmassage, samt specifika stretchingmoment som hjälper till att förebygga skador och öka rörligheten. Detta är av största betydelse för att muskeln ska kunna behålla sin elasticitet, funktion och styrka samt möjliggöra ett intensivare arbete eller träning. Vanliga exempel på besvär pga. otillräcklig ledrörlighet eller balans mellan samverkande muskelgrupper är: stelhet / värk i nacke och skuldra, spänningshuvudvärk, ländryggsbesvär, falsk ischias, löparknä och tennisarmbåge.

Terapeutisk stretching Stockholm: Alla fördelar

Terapeutisk stretching är en form av träning som fokuserar på att öka rörligheten i muskler och leder. Det är en säker och effektiv metod för att förbättra kroppens flexibilitet, öka blodcirkulationen och minska risken för skador. Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att lindra muskelspänningar och minska smärta i kroppen.

Det finns många fördelar med att använda sig av terapeutisk stretching som en del av din träningsrutin. En av de största fördelarna är att det kan hjälpa till att förebygga skador. Genom att öka flexibiliteten och rörligheten i kroppen kan du minska risken för muskelskador och överbelastning. Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att förbättra din prestation i olika idrotter och aktiviteter genom att öka rörligheten i specifika muskelgrupper. Genom att utföra stretchingövningar regelbundet kan du öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna. Detta kan lindra smärta och göra att du känner dig mer avslappnad och bekväm i kroppen.

Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att förbättra din hållning och eliminera smärta i ryggen och nacken. Många av oss spenderar stora delar av dagen sittande framför en dator, vilket kan leda till dålig hållning och ryggproblem. Genom att fokusera på stretchingövningar som riktar sig mot de områden som är mest påverkade av en stillasittande livsstil kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningen och minska ryggont.

Terapeutisk stretching kan även hjälpa till att förbättra sömnen. Forskning har visat att stretchingövningar kan hjälpa till att minska stress och öka avslappningen i kroppen. Detta kan göra att det blir lättare att somna på kvällen och sova djupare under natten.

Om du bor i Stockholm och söker efter terapeutisk stretching kan du hitta erfarna terapeuter och tränare hos oss på Napractiva Rehab Stockholm! Genom att regelbundet utföra terapeutisk stretching kan du förbättra din rörlighet, minska smärta och förbättra din prestation i många olika aktiviteter. Så om du vill må bättre i din kropp, tveka inte att prova på terapeutisk stretching i Stockholm idag!

En annan fördel med terapeutisk stretching är att det kan hjälpa till att lindra smärta och öka rörligheten hos personer med olika former av muskuloskeletala problem. Till exempel kan stretching hjälpa till att lindra smärta i rygg och nacke, vilket är vanliga orsaker till funktionsnedsättning. Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att lindra smärta orsakad av tennis- och golfarmbåge, plantar fasciit och ischias.

Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att förbättra hållningen. En dålig hållning kan orsaka smärta och obekväma spänningar i nacke, rygg och axlar. Genom att förbättra flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningsproblem och minska smärta.

Terapeutisk stretching är minskar även stress och förbättrar avslappning. Många människor lider av stress och spänningar, vilket kan orsaka muskelspänningar och smärta. Genom att sträcka och slappna av musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa till att minska stress och främja avslappning.

Terapeutisk stretching förbättrar därutöver rörligheten och funktionen i muskuloskeletala systemet hos äldre vuxna. Åldrandet kan leda till minskad rörlighet och förlust av muskelstyrka, vilket kan leda till funktionsnedsättning. Genom att förbättra flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa äldre vuxna att förbli aktiva och självständiga längre.

Terapeutisk stretching kan också vara till stor hjälp för personer som lider av kronisk smärta eller sjukdomar som påverkar rörligheten i kroppen. Genom att arbeta med en terapeut eller tränare som specialiserar sig på terapeutisk stretching kan du hitta en individuell plan som passar dina behov och hjälper till att lindra smärta och öka rörligheten.

Om du letar efter terapeutisk stretching i Stockholm har du hittat rätt! Hos oss finns terapeuter och tränare som specialiserar sig på terapeutisk stretching och du är hjärtligt välkommen att boka en tid. Oavsett vad dina behov är kan terapeutisk stretching vara en mycket effektiv och användbar metod för att förbättra din hälsa och välbefinnande. Genom att arbeta med Napractiva Rehabs professionella terapeut eller tränare kan du uppnå de bästa resultaten och hitta en plan som passar just dina individuella behov och mål!

Terapeutisk stretching Stockholm: Varför & hur?

Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Stockholm med omnejd har flera fördelar och kan utföras på två sätt: passivt / statiskt eller aktivt / dynamiskt. Syftet med terapeutisk stretching är att förbättra muskel- och ledfunktion, förhindra att du förlorar den, förbereda eller förvärma musklerna innan en dynamisk aktivitet, förbättra ledrörelserna och naturligtvis minska risken för skada. När du tränar, sitter ofta eller under lång tid, samt när kroppen belastas regelbundet – tenderar musklerna att förkortas och då begränsas rörelserna. Terapeutisk stretching bör de regelbundet göras i förebyggande syfte.

Terapeutisk stretching som du får hos oss är svår att klara själv och göra rätt, utan kompetent hjälp och noga vägledning. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Stockholm är den absolut effektivaste tekniken vi rekommenderar å det varmaste för ett mycket bättre rörlighet, på korttid. Tekniken vi använder oss av påverkar alla muskelgrupper som arbetar tillsammans på olika rörelseplaner, till skillnad från enkel töjning som tillämpas på enbart en eller få specifika muskler.

Musklerna är organiserade i muskelkedjor. En muskel eller muskelgrupp bildar ett nätverk som – i ett nedsatt funktionellt läge – kommer att tvinga andra muskler eller muskelgrupper att kompensera för att kunna bibehålla kroppens balans. Terapeutisk stretching korrigerar och eliminerar detta.

Genom att stretcha flera muskelkedjor samtidigt förbättrar vi flexibiliteten, koordinationen och styrkan som krävs för att höja kroppskontrollen. Det är en teknik där naprapaten drar full nytta av information från de mekaniska, termiska, tryck- och kemiska receptorerna som finns i din muskulatur och på olika plan. Naprapaten använder sedan sina fysiologiska och anatomiska kunskaper för att hjälpa dig på bästa sätt.

Andningen i synnerhet är motorn bakom terapeutisk stretching. Ett korrekt andningsarbete under varje stretchposition gör att syrenivåerna hålls konstanta och musklerna kan då förlängas, utan att motverka varandra. Allt detta hjälper vår terapeutiska stretching i Stockholm med omnejd på ett effektivt sätt till med – steg för steg och i den takt som är optimal just för dig.

Terapeutisk stretching Stockholm: Statisk eller dynamisk stretching

Passiv / statisk terapeutisk stretching innebär att man intar en position där en eller flera muskler sträcks och sedan håller man denna position. Oftast passar den här typen av terapeutisk stretching bäst efter ett träningspass.

Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching passar bättre när du värmer upp innan träning och framför allt om du ska ägna dig åt högintensiva intervaller. Den innebär att du rör dig in och ut ur ett stramt läge. Ett annat namn för detta är rörlighetsträning. Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching hjälper kroppen att förbereda sig för aktivitet.

För bästa resultat bör man göra sina stretchövningar regelbundet eller varje dag, annars finns risk att effekten upphör. Det är också vanligt att tro att stretching minskar träningsvärk, men forskningen bekräftar att detta inte stämmer. Däremot kan det vara skönt att stretcha efter träningen för att varva ned och lättare återhämta sig inför nästa träningspass.

Terapeutisk stretching Stockholm: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt sin egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsa. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan vi ger oss i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar annars konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. När vi tränar svarar kroppen med en kapacitetsökning, varje gång den utsätts för en träningsstimulering. För att detta ska ske optimalt behöver träningen kontinuerligt anpassas, annars sker det motsatta – kroppen anpassar sig till en viss nivå och ytterligare utveckling uteblir. Effektiv och specifik träning är i högsta grad en dynamisk process, där träningsinnehållet hela tiden justeras och anpassas på regelbunden basis.

Napractiva Rehab

Taggar

Terapeutisk stretching Stockholm

Boka tid